Heippa kaikille! 

Tällä viikolla aiheena on käyttäjäkeskeinen suunnitelu. Koitin etsiä tuosta standardista koko versiota, mutta ikävä kyllä käsittääkseni se maksaa. Ja vielä aika paljonkin, 138 Sveitsin frangia eli n. 140 dollaria. Mikähän tuossa maksaa? :D Noh ei siinä mitään, onneksi ei ole pakko sitä ostaa. 

Aika paljon samaa asiaa tuli videoilla kuin edellisissäkin moduuleissa, mutta tärkeimpänä pointtina on se että suunnitellessa käyttäjäläheistä tuotetta, käyttäjän pitää todellakin olla mukana suunnittelussa. Toteutuksen voi hoitaa ammattilaiset, mutta suunnittelun perustana pitää olla itse käyttäjä. Käyttäjän pitää olla koko prosessin ajan mukana hommassa ja kysellä käyttäjien mielipidettä usein, jotta päästään parhaimpaan mahdolliseen lopputulokseen. Kun päästään protoyypin testaus vaiheeseen olisi hyvä järjestää todella laajaa testausta käyttäjien kesken. Parhaaseen lopputulokseen myös vaaditaan todella suuri määrä erilaisia asiantuntijoita. Mietittäviä asioita on niin paljon kaikkia erilaisia, että tarvitaan paljon ihmisiä vastaamaan oman asiantuntija-alan asioista. Ihan jonkun pienenkin ja yksinkertaisen sovelluksen kehittämiseen tarvitaan hyvin paljon ihmisiä ja/tai työtunteja, jos halutaan saada menestynyt lopputulos.

 

Video prototyypin kenttätestauksesta näyttää suoraan sanottuna todella hirveälle... En haluaisi olla heidän asemassaan testaamassa sovellusta sateessa ja kylmässä. Mutta ihan hyvä muistutus että tällaista se voi ikävimmillään olla. Tai voihan se olla vielä ikävempääkin. Toisaalta, miksi testata sovellusta tilanteessa missä sitä todella harvoin edes käytetään? Tai no onhan se hyvä testata juuri että voiko sitä sovellusta käyttää yhdellä kädellä kun toisessa kädessä on sateenvarjo, mutta aika pienellä todennäköisyydellä tällainen tilanne ikinä tulisi tapahtumaan.